Fogpótlás implantátumokkal – a legjobb megoldás

Több mint húsz éve foglalkozom fogászati implantátumokkal. Forradalomként éltem meg friss diplomásként az új tudást, amit az implantológiai ismeretek megszerzésének lehetősége kínált. Akkoriban még számomra is kicsit misztikusnak tűnt ez az új világ a szakmán belül.

Mit tudunk nyújtani a segítségével?

– Nem szükséges hiányt határoló fogakat csiszolni sorközi hiányoknál.

– A terhelést nem a hiányt határoló fogakra tesszük, hanem a fogatlan állcsont azon részére, ahol eredetileg is rágóterhelés volt. Ennek köszönhetően a csont leépülési folyamata megállítható.

– Nagy kiterjedésű foghiányok esetén  sokszor nem tudnánk rögzített pótlásokat tervezni implantátumok nélkül.

– Akár teljesen fogatlan szájba is készíthető implantációs fogpótlás.

– Kivehető pótlások stabilizálását oldhatjuk meg viszonylag kis számú implantátummal. Sokan komoly nehézségeket tapasztalnak meg kivehető pótlások viselése kapcsán.

– Fogszabályozásban ideiglenes implantátumok segítségével a fogak gyorsabb elmozdítását érhetjük el.

Az implantológia óriási fejlődésen ment keresztül mióta először elkezdtem foglalkozni vele.

– Az implantátumok formája, felületük, felépítményrendszerük a gyártók folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően sokkal megbízhatóbbá tette az eljárásokat.

– Finomodtak a diagnosztikai módszerek. Ma már CT segítségével három dimenzióban látunk, és minden információ rendelkezésre áll a legtökéletesebb megoldás tervezéséhez.

– A beültetési eljárások, sebészi készletek, gépek a folyamatosan bővülő tapasztalatokhoz alkalmazkodva folyamatosan fejlődnek. Nagyszerű megoldások állnak rendelkezésre.

Többször kaptam egy-egy páciensemtől sóhaj kíséretében a gondolatot: Bárcsak olyan fogazatunk lehetne, mint a cápáknak! Több sorban ülnek a fogaik, és nem tudnak annyit elveszíteni, hogy ne maradjon elég.

A fogászati implantológia segítségével ma már új sort tudunk létrehozni az elvesztett fogak helyén boldog mosolyt csalva reményvesztett emberek arcára.

Ez az a mosoly, amiért érdemes csinálni!