Általános szerződési feltételek

Az Általános Szerződési feltételek célja a szolgáltató által nyújtott szolgáltatás és annak igénybevételre vonatkozó egységes feltételrendszer, valamint a szolgáltató és a megrendelő (a szolgáltatást igénybe vevő beteg) közötti jogviszony szabályozása. Meghatározza az elszámolás, a fizetés feltételeit, továbbá az egyébb általános szerződési feltételeket.

Szolgáltató:

név: Szénai Dental Forever KFT

székhely: 8000 Székesfehérvár, Toldi Miklós u. 22.

adószám: 25169227-2-07

cégjegyzékszám: 07-09-025845

A szolgáltató rendelkezik a szolgáltatások nyújtásához szükséges szakmai, hatósági, működési engedélyekkel, feltételekkel, a tevékenysége folytatásához kapcsolódóan orvosi felelősségbiztosítási szerződéssel, mely az érdekkörében eljárókra is kiterjed.

Megrendelő:

A megrendelő a jelen Általános Szerződési Feltételekben rögzített feltételekkel, ellátási kötelezettséggel nem járó (térítéses) fogászati ellátást vesz igénybe.

A megrendelő által választott fogorvosi járóbeteg-ellátási szolgáltatást, annak részletes tartalmát jelen ÁSZF, továbbá annak mellékletét képező Beleegyező nyilatkozatok, Anamnézis lap,  és Kezelőlap (a továbbiakban együttesen: szerződés) határozza meg.

A szerződés időtartama:

Szerződést a felek határozatlan időre kötik meg, amely időtartam alatt az egyes kezelések, anyagok, közvetített szolgáltatások megrendelésére, teljesítésére jelen szerződés feltételei szerint kerül sor az aktualizált szerződésben rögzített feltételek szerint. A kezelési terv a Szolgáltató javaslatán alapul, melyet Megrendelő külön erre irányuló kifejezett nyilatkozat nélkül azzal hagy jóvá, hogy a kezelés a Szolgáltató által megkezdődik.

A szolgáltatás díja:

 A szolgáltatások díjait, anyagköltségét a szerződés tartalmazza. Ennek hiányában, a Szolgáltató mindenkori árlistája irányadó. A szolgáltató a szolgáltatások díjairól, anyagköltségeiről a megrendelőt a honlapján, és a rendelőben kifüggesztett árlistával is tájékoztatja.

A Szolgáltató fenntartja magának a jogot, hogy kezelést kártérítési, kárpótlási kötelezettség nélkül bármikor megszakítson, ha a Megrendelő egészségi, vagy mentális állapota, együttműködés hiánya a kezelést akadályozza, illetve ha a Megrendelőnek lejárt tartozása áll fenn a Szolgáltatóval szemben.

A Megrendelő a kezelést legkésőbb a kezelés napját megelőző 1 munkanappal mondhatja le térítésmentesen, írásban (e-mailben), vagy szóban (telefonon). A tervezett, előzetesen kért kezelés – orvosilag nem indokolt – lemondása, módosítása vagy csökkentése, a fel nem használt időpont, el nem végzett vizsgálat, kezelés miatti kiesés okán a szolgáltató kártérítést követelhet. Amennyiben a Megrendelő lemondási kötelezettségét késedelmesen, vagy nem teljesíti úgy köteles lemondási díjat fizetni  Szolgáltatónak, amelynek összege 10 000.- Ft / alkalom.

Fizetési feltételek:

A szolgáltatások díját a szolgáltatás nyújtásával egyidejűleg köteles Megrendelő hiánytalanul megfizetni Szolgáltató részére.

Több lépésű munkafolyamat esetében Szolgáltató, a munkaütemezés függvényében a teljes összeg részleteit lépcsőzetesen, a fennmaradó részt a munka befejeztével kérheti.

A fizetési kötelezettség teljesítése a Szolgáltató által elfogadott módon (készpénz, bankkártya, szerződött partner egészségbiztosítási kártyája) történhet, mely elfogadott fizetési módokról Szolgáltató ilyen igény esetén tájékoztatja Megrendelőt.

Megrendelő késedelmes fizetése esetén késedelmi kamatot (jegybanki kamat kétszeres összege) , ill a szolgáltató ezzel járó egyéb költségeit (pl adminisztrációs, postai díj) köteles megfizetni. Amennyiben a Megrendelő az elismert követelést nem teljesíti, a Szolgáltató kezdeményezheti a követelés behajtását.

Garancia:

A garancia feltétele a megfelelő szájhigiénia, valamint az évenként elvégzett rendszeres kontrollvizsgálat, melynek dokumentálását a szolgáltató végzi. Fogbeültetéseket követően a teljeskörű garancia biztosításához évi két alkalommal professzionális szájhigiéniai kezelés szükséges, melyet Szolgáltató végezhet el.

A garancia időtartama:

-fix pótlásoknál (korona, híd): fémkerámia, préskerámia, cirkónium 1 év

-kivehető pótlásoknál: részleges fogsor, teljes fogsor 1 év

-Implantáció esetén (az implantátum szerkezeti elemére): 2 év

-fogtömésnél: 6 hónap

A garanciavállalás nem terjed ki az ideiglenes megoldásokra a koronával, híddal ellátott fogak későbbi gyökérkezelésére, a megrendelő szervezetének természetes reakciói, a nem rendeltetésszerű használat, vagy a nem megfelelő szájhigiénia, és a dohányzás által okozott előre nem látható következményekre.

Adatkezelés, egyéb rendelkezések:

A Megrendelő hozzájárul ahhoz, hogy a Szolgáltató a Megrendelő által megadott és a Megrendelőről az ellátás során rögzített egészségügyi adatokat, személyazonosító adatait az irányadó jogszabályok szerint, az egyéb adatokat üzleti titokként kezelje, nyilvántartsa.

A Megrendelő elismeri, hogy jelen ÁSZF rendelkezéseit megismerte, annak tartalmát Szolgáltatóval átbeszélte, kérdéseire kielégítő választ kapott, így kifogás emelésére kizárólag a kezelés megkezdését megelőzően van mód.